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May 24, 1982 

,Mr.. Bruce Cook
 
Deput'j COWlty Counsel
 
San Luis Obispo COunty 
Courthouse Annex, Room 103
 
San Luis Obiopo, CA 9340$
 

Dear	 Hr.. Cook: 

The ot.~er day you asked uhether or not tY'e ~ad any­
thing in writing relating to t.."le data Section 462 (i) r't) (2) (;..) 
is applicable to. 

i 
I 

Alt110Ugh t..1.e pravisj.on relating to t.~e a,pt' cability 
of the inter~st trans ferred to ot1J.er tha1l t!.lC trusto or his 
or her spouse was not placed into tile rule ~ntil 198, it is 
w,a ~lwnys has been our position that ~~e conclcsion$ expressed 
in thu'!:. section are a::.>plicahle to trans fcrs tl1.at occlP.rred. on 
and af~er Mar~~ 1, 1975. 

~lis>section was not amended as ~~e result of any 
statutor.f c."lap'go i:1. the law.. TIle la",;; i .0., Section 62 (el) of 
the ne"~enue and Taxation Code, has not been Cl.'lanl}cd $ince its 
original enact."7lcnt in 1979. It i:3, unfortUo"late tnat a county 
might have interpreted t...'"lis a'1lend..'i:'.ent as a chant;c ia our positio:u.. 
It has always boon our position that ti1e transfer ofpro?erty to 
an irrevocable trust does not constitute a ~.a~gc in o~lnersn~p 

providad tile trustor or we t:::ustorls ::;POUS0 is the $ole ~ene­
ficiar.l. If there are otll(~r present ben~ficiaries, the interest 
they have in t.."e trust is suoject to reappraisal. unG.¢r Proposition 
13. 

Very	 truly yours, 

Glenn L.. Rigby 
Assistant Chief Cow~~l 

GLR:jlh 

be:	 ~tt. Gordon p~ Adelman 
Nr .. Robert H. Gustafson 
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