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Comment:
Hi, From the 2006 letter to assessors regarding prop60, here what is said regarding addition to
a replacement dwelling : D2: If new construction is completed on an existing replacement
dwelling (such as a room addition, garage, or pool) after the filing and granting of a claim for
base year value transfer, will the new construction be excluded from reappraisal under section
69.5? Answer. The benefits of section 69.5 may be extended to new construction completed
after the filing and granting of a claim for a base year value transfer, as long as all of the
following conditions in subdivision (h)(4) are met: • The new construction is completed within
two years of the date of sale of the original property; • The owner notifies the assessor in
writing within 30 days after completion of the new construction; and • The full cash value of
the new construction on the date of completion plus the full cash value of the replacement
dwelling on the date of acquisition is not more than the adjusted new base year value of the
original property My Question: Could you confirm that the prop 19 will address an addition to
a replacement dwelling :the same way it is with prop60 as detailed above? Thank you very
much, Eric Saint Georges


